Saturday, 21 April 2012

kulim OH kulim

                                                      ASSALAMUALAIKUM
I'm back.... 
selesai seminggu pratical di kulim nie.. so far ok ke..???

ermm (~.~`) mula-mula cuak gak kami nak pergi pratical tu, ye la first time bagi aQ bekerja and dua tiga member lain and mula-mula sampai je dah kena marah dengan seseorang gara-gara kami duk ganggu laluan jalan dekat JUPEM tu, tapi bagi aQ tak lah menggangu pun maybe x sabar kot.. p/s : bersabarlah dengan sesuatu pasti ada baiknya.

 sampai dekat office pi jumpa orang pejabat encik apa aQ dah lupa... and aQ first time dapat punch card (jakun yee) and for this week kami di tempatkan dekat department of CRM and PU. So berkenalan kami dengan staff dekat sini, most of them dah tua specially yg lelaki sebaya bapa-bapa kami so dia orang nie memang otai-otai kamilah pendek cerita and mereka sangat peramah duk bersembang. =)

seminggu dekat department nie banyak la belajar macam-macam system and software, kadang-kadang bosan gak bila pratical coz bukan banyak sangat kerja so bila BOSAN aQ isi die dengan main sudoku, game dekat pc staff-staff nie, bingo, sembang-sembang...hahahha memang kami nie buat office nie macam kami punya.

member-member aQ yang follow pi pratical semuanya 9 orang.... sapa ye???
  •  auni
  • ida
  • pejoh
  • faizah
  • fairuz
  • iklil 
  • fana
x lupa jugak sorang dari Uitm perak name die ikmal, sorang-sorang saje wakil lelaki..(sian).
Kami berlapan die duduk rumah sewa dekat Taman selasih  (D'PALMA HOMESTAY) dekat jugak lah dengan tempat pratical.farhana just duduk rumah sendiri coz dia orang Kulim. Rumah yng kami sewa nie sungguh-sungguh lengkap and puas hati...ade  air conditioning tau, korang ade..hehhe.

duduk tempat orang kalau tak pi jalan-jalan tu tipu la, setakat nie aQ dah pusing area-area kulim sikit-sikit. so tunggu masa yang sesuai lagi nak pi jalan-jalan and cari pengalaman


 first lauk dekat time makan dekat rumah
        first day, posing sikit
            sibuk sungguh kakak sorang nie..
                 sapa nie..??
                nampak macam serious berbincang
                belakang tu satu-satu je wakil lelaki
          department of CRM and PU
                Cik iDa busy ke..??
                   mokcik kebosanan
            khusyuknya cik AUNI kita
                       gembira balik rumah
                            AUNI and IDA


Thursday, 12 April 2012

Thanks ye

                                                          Bismillah, Assalamualaikum
Hari ini dah Khamis mean dah x lame lagi saya nak peri partical...go GO go..so minggu lepas my family buat kenduri for my arwah mak, sudah lame rasenya tak jumpe saudara-mara..meriah sungguh bila diowng datang tapi bila kenduri-kenduri macam ini mesti teringat dekat arwah mak yang akan selalu ceriakan suasana..

so alang-alang member Uitm yg fasttrack ada dekat  shah alam and aQ pun dah lame tak jumpa diowng, ajak la datng rumah saya yang comey ni..heheehe. kenduri tu actually buat hari sabtu malam but my bro ade hal so tukar hari ahad pas zohor. Malam jumaat tu jemput la Dayah,Aina gan cool (pika and mimi dtg esok hari) tpi sedih sikit enn x dapat dtg coz uncle dia nak jumpe.

seronok aQ jumpa diowng, lepak sama-sama, sembang-sembang lama kut tak jumpa diowng so 3 days together nie memang lepas rindu walaupun x puas....huhuhuu...thanks la yee tolong saya for my kenduri nie..and nasib la makan tomyam yang terlebih air tu..(sowy first try kowg...)  ^^, kteowng sempat pi mid valley tau..dasyatkan...tapi serius cakap penat kut..fuuhhh

coz lama jugak tak jumpe cousins nie macam-macam gak dah berubah..
  • aQ baru tau farhan dapat dekat sam sabak bernam (masuk for form 1)...adik berlajor elok-elok..
  • Annas anak kak iza sangat-sangat tembam...hhahha...geram tol bila tengok
  • Danish lak, first tengok dah x kenal coz rambut panjang ingat pompuan la tyme tu
  • and anak-ank cousin aQ yg lain pun dah membesar..sampai x kenal..=.='' (sowy)
kedatangan diowng ke teratak saya yang kecil ni sangat kami hargai and thanks yee....=)
so cam biasa azfira gan member kene posing sikit...hehehe...hope enjoy..
















Thursday, 5 April 2012

HALLOOOOO.....

                                                                    Assalamualaikum
wah duhhh..!!! berabuk saya punya blog, sorry la malas melanda diri ini...hahahah....sekian lama dah tak bercerita dekat sinikan, paling last pun tyme balik pantai merdeka tu....^^, Ok skank azfira abdullah dah habis part 4 secara rasmi and habis part 4 dengan jiwa yang TAK TENTERAM, gara-gara 2 paper final yang menakutkan aQ " LAW and SURVEY COM''...sampai menangis2 stdy subjek nie...T.T....huhuhuu.

ok lupe sesuatu I'm 20 right now...huahauau...makin tua sudah, cam tak percaya je dah masuk 20. for this year, member aQ buat something surprise to me serius terkezut tak percaya, diorang prank aQ cukup-cukup gara-gara aQ kepala prank member lain puye bezday....tapi it really touching kowng...thanks a lot..walaupun kene main dengan   tepung + telur + air = bau yg tak terkata and dapat kek sebiji...=),and just want to say thanks banyak-banyak coz buat saya tersenyum pada hari yang saya mungkin tak mampu tersenyum.. ayat poyo...

erm skank aQ tgh cuti and 14 haribulan nie akan berangkat ke KULIM, KEDAH utk partical di JUPEM..hope semua berjalan dgn lancar sekali..Go go GO...!! satu lagi pengalaman baru atuk aQ and kawan-kawan UiTM...rasa tak sabo pulak. Ok that all for today..see u next tyme...insyaALLAH...=)

Wednesday, 1 February 2012

PANTAI MERDEKA..^^

                                                            ASSALAMUALAIKUM

27 sampai 30 januari, haritu aQ and member geomatik bergerak ke pantai merdeka untuk partical hydro.aQ boleh cakap memang the best la, study sambil melancong. Dekat sana banyak pengalaman baru yang aQ belajar kot. Dekat sanalah aQ rasa tenang sangat sebab aQ lihat satu lagi cipta ALLAH yang MAHA MENCIPTA.so tengoklah diary aQ sepanjang dekat PANTAI MERDEKA.

     JUMAAT
  • Gerak dalam kul 10 and sampai sane nak dekat zohor
  • pi check in homestay and aQ pas solat terus lepak pantai (JAKUN biasalah)
  • pukul 3 kumpul and pastu tu proof batu (aQ lepak lebih, ramai sangat orang...so jadi malas ^^)
  • malam lepak lagi, pantai merdeka jadi lebih meriah dengan adanya expo...(tambah2 heaven)
  • and aq get ready nak pi Tanjung Dawai for levelling
SABTU
  • Bangun awal di hujung minggu (aQ siap-siap nak pi buat levelling..^^)
  • pukul 8 lebih aQ and the geng...(sapa tu??) (syira,afif,bob,lukman and nora) wakil ap120 buat levelling
  • aQ excited gler coz nak naik boat...brum brum brum...>,< and masa yang sama fikir ingat lagi tak buat levelling and cam mane buat kerja dengan dak baru..selalu wat Lp gan geng sama je..
  • so result sepanjang dekat sana.
  1. Buat Lp dengan geng-geng nie best, pengalaman baru
  2. buat kerja dekat luar dengan environment luar memang mencabar (terasa seperti betul-betul berkerja)
  3. First time dapat task yang besar so sangat cuak macam mane nak buat
  4. First time buat levelling sampai 9 jam and berjalan rasenya lebih 2 kilometer bcoz byk kali patah-patah balik (gara-gara tak close...T.T)                      
  5. DEKAT JATI TANJUNG DAWAI lah kami berenam dapat lagi extra pengalaman dari orang lain, bila kena marah, kena boikot pasal boat...drama habis time tu...sedih kami..=(  but bila kenangan balik benda tu telah mengajar kami sesuatu...=)
  • di sebabkan perkara ke 5 itu, bila dapat balik semula ke pantai merdeka seperti rasanya diri ni selamat dari kes perculikan...(berangan terlebih nie..=.='')
  • and aQ terharu giler bila member-member aQ tunggu kepulangan aq...huahauahua....thanks kowg..sayang kamu-kamu
  • malam tu kami berenam kecuakan bila levelling kami tak close...heheheh....but thanks to syira (heroin ap120) selamatkan keadaan...(kowg faham-fahamkan je lah apa bendanya)..hehhe
  • habis semua malam tu aQ bantai nasi goreng yang auni dan pejoh beli...(THANKS YEE) gare-gare tak makan nasi satu hari coz tak lalu nak makan and going to sleep with my member-member.
AHAD
  • hari ini kami start buat Lp yg berkaitan dengan Hydro...brumm brummm...naik boat lagi
  • nak dapat depth laut, so hari tu semua belajar benda baru
  • aQ buat kerja sambil berehat-rehat gara-gara kepenatan semalam and tak dilupakan sesi bergambar (hyperactive giler time tu..tak sedar diri dengan besor ...hehehe)
  • semua kerja siap dalam pukul 5 lebih and pulang bilik 
  • hahahah...kenakalan kuar lagi...kami lepak-lepak lagi dekat pantai hirup bayu laut konon ye..
  • niat aQ nak basahkan diri sampai paha je tak tercapai kerana kena tarik dengan dak-dak lain masuk dalam laut so senang ceritanya dari hujung rambut sampai hujung kaki basah.
  • malam ye makan besar sambil tengok AJL hehehehe....(Udang besor, sotong and ikan bakar, kfc, nasi goreng, sneak, air)...memang terkenyang habislah...best sangat
  • kerja nakal kuar lagi....lepak dekat play ground kat pantai sampai pukul 1 lebih....heheehe
ISNIN
  • lepas aQ siap-siap kemas barang aq terus pi jalan-jalan dekat laut tu coz air surut.
  • pi sana dengan dak-dak berlima lagi (aQ,auni,ida,pejoh and mokcik)
  • kami dak pompuan last yang gerak ke bus..
  • sedih giler coz bus pompuan penuh so kami mangsa keadaan yang kene naik bus laki..(malu and segan sangat) tyme tu jugak terus rasa menyesal pi jalan-jalan kalau tak comfem duk seat dekat bus pompuan
  • tyme tu jugak aQ menangis dalam bus coz terasa sangat dengan seseorang yang ada dalam bus tu...ermmm..so utk budak tu kami bukan mengedik nak naik bus tu ok..so tak kesahlah ko nak fikir apa pasal kteowng.
  • dalam pukul 3 lebih kami sampai Uitm....welcome back AZFIRA 

Tuesday, 10 January 2012

DONUT..

                                                           ASSALAMUALAIKUM.



Helloo2....hari ini memang buat aQ rase sangat seronok coz dapat maka donat...(^.^). Serius aQ cakap memang aQ kempunan giler nak makan sampai semalam aQ keluar dengan member sempat usya-usya kalau ada orang jual time malam tu. Nikmat kot aQ makan sampai si am mintak aQ x bagi, teruk sungguh perangai "=.='' tapi lagi best kalau dapat donat tu baru je angkat dari kuali, perhh lagi marvelous makan. Thanks to my member a.k.a my classmate CIK NOR ZA AUNI dengan ROSUHADA coz tolong belikan donat tu and tidak dilupakan to ADZLIN HAZWANI coz kasi rasa donut yang awak beli tu..heheh..O.o

aQ rasa seperti impian menjadi nyata...hahahah...macam apa je la aQ ni, dah la boleh lak kempunan nak makan apa kalah dengan orang yang tengah mengandung...hahhaha...habislah aQ nie makin besOr karang...hahahah...kalau bercerita pasal DONUT nie, korang suka perisa apa and kedai mana?? kalau aQ....makcik kedai nasi lemak puye THE BEST LA...^^. Macam sekarang macam-macam brand donut kot..dunkin donut, big apple ,Jco and banyak lagi la. kalau aQ memang suka beli dekat Jco dengan Big apple...sedap...yummy ^_^
  so apape pon before korang makan makanan yang korang suka...baca BISMILLAH agar lebih diberkati...amin...


Sunday, 1 January 2012

MALUNYA.........!!!!!!!!!!!

                                                                   ASSALAMUALAIKUM... 
hahahahah....!! kali ini kes paling malu sepanjang cuti ini.....''-.-' . Gare-gare token LRT la puye pasal. Ok kerana aQ dah lame tak naik LRT so aQ tak tahu pun perkembangan baru yg tokey LRT tu buat. sudahlah tengah kelam kelibut kejar masa nak pi kenduri kahwin, tambah pulak masalah kelembapan aQ pakai mesin token nie. first ye pi la try tekan-tekan tpi x keluar pon destinasi yg nak pi, next pi kuanter bajet yee nak beli manual konon ye tpi tup tup dapat malu je dengan abang tu..last2 dengan memberanikan diri aQ meminta pertolongan seorang kakak berbaju hitam dan berkacamata untuk menekan-nekan skrin tu....hahhaha.....dgn perasan yang sangat malu sebab dah rase macam diri ini baru jumpe teknologi....(touch skrin pon x reti pakai, harap je de hndphne touch...)....(^^,) siap akak tu tolong masukkan duit gara-gara duit tu tengah boikot gan aQ...serius akak tu mesti dia ingat aQ nie datang dari hulu mane agak ye....heheheh.. TOKEN  nie memang menyusahkan aQ...''--.--''bawah nie gambar mesin tu..esh2...dasyat-dasyat bile kenang peristiw tu balik...