Monday, 18 April 2011

CAKE WAR....ehheehee..





                          CLASSMATE YG COOL AND BEST GILER.....



17 APRIL 2011......Tarikh yg sangat banyak memory kat aq dan member2 AP120...group D.....jeng jenng jeng...pe yee????


   kiteowg perang kek secret recipe...gler x??..dah lah mahal..first time aq main baling2 kek...tapi best gler...hehehe...actually kteowng just wat party kecik2 je...saje makan2...lagi pon nie last sem to Fatin...so tu yg kteowg pi wat jamuan nie....


   Idea kteowg nak mkn kek nie pon start gan Haris Safuan yg x pernah makan kek secret recipe...hahahaha... yg beli kek tu dak laki...Arman and The geng....diowg beli Tiramisu kek....jujur aq ckp agak x sedap la kek perisa tu...x tau nape..tapi ok la.Malam tu  Dayah, Enn, Fatin, na', Ida gan Auni gerak lu pi cari pot dalam pkul 8.20 cm tu la diowg gerak. Aina,Alin gan aQ gerak lmbt coz tggu Alin wat slide sHow...best!..hehehe..
   Macam biase dak laki group aq akan dtg lmbt mcm kolej diowg tu jauh sebatu..huhhuhuhu..dlm kul 9.40 kteowg start.Yang best yee kteowg wat kat stor alat geomatik..mmg terbaik ladiowg cari pot...heheheh..Dgn lampu yg romantik tu...mmg best la..Time tu Fatin berkata-kat 2,3 patah...hehehe...time tu agak tacing la....ye ark sem depan die dah pi spa...sedih kot..dah la dak group aq ckt je...17 orang...tup2 nati tinggal 16 je....huahuahaua..sedih yeeeee.....
      pastu kteowg pon potong kek n nyanyi hepi bezday utk semue...Mlm tu Shimie yg bace doa...mmg blh jdi Ustaz la..hehehe..lepas2 tu pe lagi...mkn time..waktu yg di tunggu2 oleh semue owg...kha3x..mkn2 puye mkn...pendek cer PEQA la yg memulakan semue kejadian....dgn menyuapkan kek ke mulut Fatin secara kejam dan pe lagi, sorang2 pon ikut...so perang pon MULE..........kha10x.....
         Habis kawasan stor tu kotor dengan bising yee and macam gelagat la yg sangat2 seronok...kha3x...malm tu yg paling hyperactive Aina,Ida gan Peqa....itu adalah tonggak2 utama.memang gler..plg best Peqa sapu kat muke Fatin gan Aina...mmg dasyat..kha3x..lawak sangat...dah abis kek...air pulak...idea nie lak,mule2 gan zahir yg tibe2 minum air.. time tu diowng dpt pulak idea lain...yg tu lagi dasyat..baling air manis..selamt x manis sgt and lagi selamat air gas dah abis...owg yg same yg mengiler Aina,Peqa and Ida...hahahhah...dasyat2...
     Lepas tu baru la abis...dgn sesi tangkap2 gambo...huhuhuu..actually kteowg stress dengan report,final n cam2 lagi la....tu yg mlm tu menggiler abis...apepon kowg mmg terbaik la...x rugi kenal kowg...thanks a lot...to my member group D....

  •                   AINA                                            
  •                   IDA
  •                   FATIN
  •                   ENN
  •                   NA'
  •                   DAYAH
  •                   AUNI
  •                   ALIIN
  •                   ARMAN
  •                   PEQA
  •                   HARIS
  •                   ZAHIR
  •                   SHIMIE
  •                   SAFUAN
  •                   JOHN
  •                   AIZAT

                                                  
john and ida...waktu2 tgh mkn....

                                                  
                                                        mangse2 awal..ehehhe
                                                  
mangse paling terok

                                                  
                                     upssss!!,....cm pasngn bercinta lak..
                                                  
                                               arman and enn

                                            
                                        senyummmmm...alin,fatin dan aina

                                            
                                             lepas2 penat perang....
kek tiramisu yg hampir cair...

                                   muka tengah2 kebulor nak makan....heheheheheh
       
muke dah cam ape jeee

 
shimie and haris.....

                                                          posing time......

                                                    safuan yg asyik2 lap muke depan  laptop










Thursday, 14 April 2011

bile manusia buat silap

salam...


sebagai seorang manusia, melakukan kesilapan adalah satu perkara biasa terjadi kepada kita...macam tu juga diri aq...hhauhauahaua..sedih yeee.....


  aq rase aq nie di perbodohkan giler..mungkin diri aq nie yang lemah sangat...cepat sangat seba salah kat orang n x reti nak cakap TAK....eshhh....9 APRIL 2011....tarikh yang aq x akan lupe..sangat2 geram dan bodoh sangat...sebab bende nie terjadi, hidup aq makin huru-hara dan aq dah x larat nak pikir cam mana nak selesaikan...AHHHH!!!!!....geram yee.....stress sangat....


  Part 2 nie aq belajar macam2...belajar untuk lebih hidup matang dan berdikari....belajar berfikir b4 buat keputusan ....emmmm...mmg banyak pengajaran utk aq...aq harap aq x akan ulang kesilapan aq nie....TO MY KAKNONG....sorry sangat susahkan ko.....Iera janji x buat lagi...


   gembira ke aq nie???...luaran je...tapi hati aq x penah nak gembira....makin aq hidup dewasa, makin banyak cabaran dan dugaan yg aq hadapi...tapi x pe lah....semue nie yg mematangkan kehidupan manusia itu bile hidup mereka rasa kesusahan.....mungkin bende nie terjadi sebab salah aq sendiri yg sering lupe pada ALLAH...terlalu bahagia dengan kehidupan yg x pernah sedar sapa kita kat mukabumi nie....


   ingatlah yg diri kita ini akan kembali kepada ALLAH...kita hanya hamba-NYA....kita perlu ikut suruhan-NYA...sesungguhnya dunia ini hampir ke penghujungnya....tinggal mengira detik jam dan masanya sahaja...