Saturday, 21 April 2012

kulim OH kulim

                                                      ASSALAMUALAIKUM
I'm back.... 
selesai seminggu pratical di kulim nie.. so far ok ke..???

ermm (~.~`) mula-mula cuak gak kami nak pergi pratical tu, ye la first time bagi aQ bekerja and dua tiga member lain and mula-mula sampai je dah kena marah dengan seseorang gara-gara kami duk ganggu laluan jalan dekat JUPEM tu, tapi bagi aQ tak lah menggangu pun maybe x sabar kot.. p/s : bersabarlah dengan sesuatu pasti ada baiknya.

 sampai dekat office pi jumpa orang pejabat encik apa aQ dah lupa... and aQ first time dapat punch card (jakun yee) and for this week kami di tempatkan dekat department of CRM and PU. So berkenalan kami dengan staff dekat sini, most of them dah tua specially yg lelaki sebaya bapa-bapa kami so dia orang nie memang otai-otai kamilah pendek cerita and mereka sangat peramah duk bersembang. =)

seminggu dekat department nie banyak la belajar macam-macam system and software, kadang-kadang bosan gak bila pratical coz bukan banyak sangat kerja so bila BOSAN aQ isi die dengan main sudoku, game dekat pc staff-staff nie, bingo, sembang-sembang...hahahha memang kami nie buat office nie macam kami punya.

member-member aQ yang follow pi pratical semuanya 9 orang.... sapa ye???
  •  auni
  • ida
  • pejoh
  • faizah
  • fairuz
  • iklil 
  • fana
x lupa jugak sorang dari Uitm perak name die ikmal, sorang-sorang saje wakil lelaki..(sian).
Kami berlapan die duduk rumah sewa dekat Taman selasih  (D'PALMA HOMESTAY) dekat jugak lah dengan tempat pratical.farhana just duduk rumah sendiri coz dia orang Kulim. Rumah yng kami sewa nie sungguh-sungguh lengkap and puas hati...ade  air conditioning tau, korang ade..hehhe.

duduk tempat orang kalau tak pi jalan-jalan tu tipu la, setakat nie aQ dah pusing area-area kulim sikit-sikit. so tunggu masa yang sesuai lagi nak pi jalan-jalan and cari pengalaman


 first lauk dekat time makan dekat rumah
        first day, posing sikit
            sibuk sungguh kakak sorang nie..
                 sapa nie..??
                nampak macam serious berbincang
                belakang tu satu-satu je wakil lelaki
          department of CRM and PU
                Cik iDa busy ke..??
                   mokcik kebosanan
            khusyuknya cik AUNI kita
                       gembira balik rumah
                            AUNI and IDA


Thursday, 12 April 2012

Thanks ye

                                                          Bismillah, Assalamualaikum
Hari ini dah Khamis mean dah x lame lagi saya nak peri partical...go GO go..so minggu lepas my family buat kenduri for my arwah mak, sudah lame rasenya tak jumpe saudara-mara..meriah sungguh bila diowng datang tapi bila kenduri-kenduri macam ini mesti teringat dekat arwah mak yang akan selalu ceriakan suasana..

so alang-alang member Uitm yg fasttrack ada dekat  shah alam and aQ pun dah lame tak jumpa diowng, ajak la datng rumah saya yang comey ni..heheehe. kenduri tu actually buat hari sabtu malam but my bro ade hal so tukar hari ahad pas zohor. Malam jumaat tu jemput la Dayah,Aina gan cool (pika and mimi dtg esok hari) tpi sedih sikit enn x dapat dtg coz uncle dia nak jumpe.

seronok aQ jumpa diowng, lepak sama-sama, sembang-sembang lama kut tak jumpa diowng so 3 days together nie memang lepas rindu walaupun x puas....huhuhuu...thanks la yee tolong saya for my kenduri nie..and nasib la makan tomyam yang terlebih air tu..(sowy first try kowg...)  ^^, kteowng sempat pi mid valley tau..dasyatkan...tapi serius cakap penat kut..fuuhhh

coz lama jugak tak jumpe cousins nie macam-macam gak dah berubah..
  • aQ baru tau farhan dapat dekat sam sabak bernam (masuk for form 1)...adik berlajor elok-elok..
  • Annas anak kak iza sangat-sangat tembam...hhahha...geram tol bila tengok
  • Danish lak, first tengok dah x kenal coz rambut panjang ingat pompuan la tyme tu
  • and anak-ank cousin aQ yg lain pun dah membesar..sampai x kenal..=.='' (sowy)
kedatangan diowng ke teratak saya yang kecil ni sangat kami hargai and thanks yee....=)
so cam biasa azfira gan member kene posing sikit...hehehe...hope enjoy..
















Thursday, 5 April 2012

HALLOOOOO.....

                                                                    Assalamualaikum
wah duhhh..!!! berabuk saya punya blog, sorry la malas melanda diri ini...hahahah....sekian lama dah tak bercerita dekat sinikan, paling last pun tyme balik pantai merdeka tu....^^, Ok skank azfira abdullah dah habis part 4 secara rasmi and habis part 4 dengan jiwa yang TAK TENTERAM, gara-gara 2 paper final yang menakutkan aQ " LAW and SURVEY COM''...sampai menangis2 stdy subjek nie...T.T....huhuhuu.

ok lupe sesuatu I'm 20 right now...huahauau...makin tua sudah, cam tak percaya je dah masuk 20. for this year, member aQ buat something surprise to me serius terkezut tak percaya, diorang prank aQ cukup-cukup gara-gara aQ kepala prank member lain puye bezday....tapi it really touching kowng...thanks a lot..walaupun kene main dengan   tepung + telur + air = bau yg tak terkata and dapat kek sebiji...=),and just want to say thanks banyak-banyak coz buat saya tersenyum pada hari yang saya mungkin tak mampu tersenyum.. ayat poyo...

erm skank aQ tgh cuti and 14 haribulan nie akan berangkat ke KULIM, KEDAH utk partical di JUPEM..hope semua berjalan dgn lancar sekali..Go go GO...!! satu lagi pengalaman baru atuk aQ and kawan-kawan UiTM...rasa tak sabo pulak. Ok that all for today..see u next tyme...insyaALLAH...=)