Wednesday, 1 February 2012

PANTAI MERDEKA..^^

                                                            ASSALAMUALAIKUM

27 sampai 30 januari, haritu aQ and member geomatik bergerak ke pantai merdeka untuk partical hydro.aQ boleh cakap memang the best la, study sambil melancong. Dekat sana banyak pengalaman baru yang aQ belajar kot. Dekat sanalah aQ rasa tenang sangat sebab aQ lihat satu lagi cipta ALLAH yang MAHA MENCIPTA.so tengoklah diary aQ sepanjang dekat PANTAI MERDEKA.

     JUMAAT
  • Gerak dalam kul 10 and sampai sane nak dekat zohor
  • pi check in homestay and aQ pas solat terus lepak pantai (JAKUN biasalah)
  • pukul 3 kumpul and pastu tu proof batu (aQ lepak lebih, ramai sangat orang...so jadi malas ^^)
  • malam lepak lagi, pantai merdeka jadi lebih meriah dengan adanya expo...(tambah2 heaven)
  • and aq get ready nak pi Tanjung Dawai for levelling
SABTU
  • Bangun awal di hujung minggu (aQ siap-siap nak pi buat levelling..^^)
  • pukul 8 lebih aQ and the geng...(sapa tu??) (syira,afif,bob,lukman and nora) wakil ap120 buat levelling
  • aQ excited gler coz nak naik boat...brum brum brum...>,< and masa yang sama fikir ingat lagi tak buat levelling and cam mane buat kerja dengan dak baru..selalu wat Lp gan geng sama je..
  • so result sepanjang dekat sana.
  1. Buat Lp dengan geng-geng nie best, pengalaman baru
  2. buat kerja dekat luar dengan environment luar memang mencabar (terasa seperti betul-betul berkerja)
  3. First time dapat task yang besar so sangat cuak macam mane nak buat
  4. First time buat levelling sampai 9 jam and berjalan rasenya lebih 2 kilometer bcoz byk kali patah-patah balik (gara-gara tak close...T.T)                      
  5. DEKAT JATI TANJUNG DAWAI lah kami berenam dapat lagi extra pengalaman dari orang lain, bila kena marah, kena boikot pasal boat...drama habis time tu...sedih kami..=(  but bila kenangan balik benda tu telah mengajar kami sesuatu...=)
  • di sebabkan perkara ke 5 itu, bila dapat balik semula ke pantai merdeka seperti rasanya diri ni selamat dari kes perculikan...(berangan terlebih nie..=.='')
  • and aQ terharu giler bila member-member aQ tunggu kepulangan aq...huahauahua....thanks kowg..sayang kamu-kamu
  • malam tu kami berenam kecuakan bila levelling kami tak close...heheheh....but thanks to syira (heroin ap120) selamatkan keadaan...(kowg faham-fahamkan je lah apa bendanya)..hehhe
  • habis semua malam tu aQ bantai nasi goreng yang auni dan pejoh beli...(THANKS YEE) gare-gare tak makan nasi satu hari coz tak lalu nak makan and going to sleep with my member-member.
AHAD
  • hari ini kami start buat Lp yg berkaitan dengan Hydro...brumm brummm...naik boat lagi
  • nak dapat depth laut, so hari tu semua belajar benda baru
  • aQ buat kerja sambil berehat-rehat gara-gara kepenatan semalam and tak dilupakan sesi bergambar (hyperactive giler time tu..tak sedar diri dengan besor ...hehehe)
  • semua kerja siap dalam pukul 5 lebih and pulang bilik 
  • hahahah...kenakalan kuar lagi...kami lepak-lepak lagi dekat pantai hirup bayu laut konon ye..
  • niat aQ nak basahkan diri sampai paha je tak tercapai kerana kena tarik dengan dak-dak lain masuk dalam laut so senang ceritanya dari hujung rambut sampai hujung kaki basah.
  • malam ye makan besar sambil tengok AJL hehehehe....(Udang besor, sotong and ikan bakar, kfc, nasi goreng, sneak, air)...memang terkenyang habislah...best sangat
  • kerja nakal kuar lagi....lepak dekat play ground kat pantai sampai pukul 1 lebih....heheehe
ISNIN
  • lepas aQ siap-siap kemas barang aq terus pi jalan-jalan dekat laut tu coz air surut.
  • pi sana dengan dak-dak berlima lagi (aQ,auni,ida,pejoh and mokcik)
  • kami dak pompuan last yang gerak ke bus..
  • sedih giler coz bus pompuan penuh so kami mangsa keadaan yang kene naik bus laki..(malu and segan sangat) tyme tu jugak terus rasa menyesal pi jalan-jalan kalau tak comfem duk seat dekat bus pompuan
  • tyme tu jugak aQ menangis dalam bus coz terasa sangat dengan seseorang yang ada dalam bus tu...ermmm..so utk budak tu kami bukan mengedik nak naik bus tu ok..so tak kesahlah ko nak fikir apa pasal kteowng.
  • dalam pukul 3 lebih kami sampai Uitm....welcome back AZFIRA