Wednesday, 25 May 2011

aQ tyme DULU-DULU....


Nie gambor aq tyme sekolah menengah..hahahah..lawak la ingat balik aq...tapi die still jadi sweet memory....x nak cerita banyak just nak kongsi gambar je....=)


TRIP TO KL...

                                               ME AND FANA
                                          BARU BALIK KELAS NAK PI BILIK
                                    NAISYA N ME (partner kat kelas)
                                                                S.E.N.Y.U.M
                                                         K.A.M.I
                                             KUYA,AQ N NAISYA
                                                                 
 
TEAM 
                                                  MAI BAHA
                                                 my classmate
                                                     TERBAIK...
                                  kat belakang nie tempat iteowg lepak lu..


                                                      aQ n Yana
                                                     amin......
                                            TIKA,EYENUN,FADILAH N TEAM
                                               aQ N HARIZAH


                                                    NIE TYME MPA
                                                    NIE MEJA KAMI
                                                       aQ n Fana
                                       SWEET2 SEMUE..eehheh
                                                  DAYAH N aQ

Sunday, 22 May 2011

TIRED but FUN.....

WAH!!!...penat2 sangat...tadi aq berjalan ke MIDVALLEY.....gan aina rapi...giler lame gak la aq x jumpe die.pape pon die still same cam dulu...huhauahuaahu..

       sO.........emmmm kami hanyalah berjalan- jalan dan terus berjalan hingga due-due kepenatan sampai pening nak balik..kteowng mmg buat mid tu macam mk bapak kteowng puye..semue kedai kteowng masok, dari kedai yg murah sampai yg mahal...women...klu shopping mmg no 1 la..gua ckp sama lu...heheeheh...x beli pape pon..aq just gelang jee...n aina buy some book and earring....heheeheh...
   
       memang satu mid kteowg shopping...bukan mid je gardens mall pun kami REDAH...hhahahha..tu lagi hebat..brg lagi mahal2...aq tgk beg tangan tuu harga yee dah nak same gan aq puye duit ptptn..RM1119... la rase yee..gler mahal..lawe ke???...lawa lagi beg 5o hinggit..hahahaha...jalan2 pon perut kene isi mah...kami pon makan korean cuisine...hehehehe...yamm2..sedap kot...aina makan noodles...aq lak name die aq lupe...ttpi dlm tu de nasi n sayur mayur yg byk pastu kasi gaul itu semue n makan..hahahaah...

     Yang nie aq suke, iteowng pi MPH....hahahah..TErbaikkk...wah dah banyak buku yg kuar...n aq x de duit nak beli...emmm sedih KOT..Abu Latib Talib,Muhmd Alexender dah de buku baru..huhuhu..nak BELI!!!....komik jgn ckp la....byk lagi  x de....kene kumpul duit nie......huahuahua=(. Jalan-jalan jgn lupe snapp pic...hehehe..kat mid de letak pirates of carribean...so de la kapal..n bende lanun la..ramai kot tangkap gmbo kat sane...aq grak gak pi usya2 pinball laser...murah gak la...k la klu pi satu group main kat situ...

    before nak balik actually wa nak dtg  mid tyme tu dah petang la...mmg kteowng nak tggu but mak aina suro balik so x pe la coz de hal skit.....x de rezeki nak jmpe wa lagi kot...tyme nak balik satu hal..puye la tunggu bus...tibe bus U66 dtg dah..berbunga2 hati aq nie....nak balik coz dah penat sgt..tibe bus tu puye la laju..aq baru nak melangkah kuar dri bus stop..gler la bus tu..cm x nak penumpang je...terpakse tggu lagi..aina lak mak die nak ambik.aq sowng cuak kot kat situ..aq nie x la berani sgt...tibe2 aina berlari cam pas kene kejar anjing kejar bus die..coz x jadi nbalik gan mak die..aq dgn berfirkir jap trus follow die...cuak duk situ..hhaahah..hebat tol peristiwa tu..naik2, aq taye nape x naik kete...rupe yee mak dia risau jem..

    Aq naik bus die aq x tau trun mane..ikot jee..rupe yee trun kat sri manja square name tmpat tu..(ingat2 lupe la)...aq call kakak suro ambik..heheheeh...duk kat giant tu dlm 15 minit..n aq balik...heheheh.Pape pon this day...BEST la...dah lame x kuar

         cantik kan kapal lanun nie..smart gler...

                        aina yang yg x mkn sayur..hehheeh

                         yammm2..sedap2...
            yang gelap nie kat pinball tu..name tempat aq lupe la..
                                                       peace!!
                    Bile la.....aq de kapal sendiri???=_)

                               Nie harta AHMAD ALBAB yg puye..heheeh

                         nie semue jack sparrow yg puye....hahahaah



TENGKORAK sapa la nie...??

yang nie aq dah giler penat la....kat kete kakak aq..nie dah tahap pening teramat...

Thursday, 19 May 2011

aQ S.U.K.E.........

cuti sebulan yg sekejap tapi still bosan x de buat pape pon,just duduk umah.....masak, kemas umah,siap2kan mak,tgk tv....itu je la keje aq...Nak keje x blh la..aq kne jaga mak aq...so aq x de idea ape??? yg blh aq buat kat umah.kalau boleh yg mendatangkan duit....mate duitan aq nie lak..$$..hahahah
So just nak kongsi pe aq suke buat...


     FIRST: dah tentu aq suke BACA...nmpk skemakan hobi aq..hahahaha BUT aq nie suke bace macam...comic,novel,magazine..and many more.Cakap psl comic...ermmm....skank aq ada kumpul dalam 62 buah and semua ye local..huhuuh..best tau local puye and diowng nie pon hebat tau setanding oversea puye...favorite aq dah tentu la kouru..cerita die best...Novel..hehehe..love story...sweet kot..tu yg suke baca.Karya Hlovate la aq suke bace under Pts.Tapi bkn tu je under KAKI NOVEL..emm best gak..banyak gak la cerita yg sweet2 and jln cerita yg best.Novel yg aq beli je ada la dalam 12 buah kot x ingat sangat la.Islamic story aq suke gak macam karya Abu Latib Talib..cerita die mmg best...lagi2 pasal pahlawan2 dan khalifah islam nie..mmg tersentuh hati aq nie...=) and nie antara komik and novel aq...
ANTARA KOMIK YG AWAL AQ BELI


YG NIE AQ SUKE SGT


MY NOVEL

YG NIE MMG BEST..
    SECOND : aq mmg suke masak....heheeheh..x tau nape...cam seronok je...main campak2 je...lagi pon dgn masak nie...wat owg lebih kreatif tau...nak tau nape....kita kne pandai apa yang sesuai untuk campurkan bhn2,apa yg x boleh,suhu kne macam mane..and macam2 lagi lah.Tapi aq nie pon x la hebat sgt...baru je reti masak yg biase2 owng selalu buat.Aq suke masak western and local food.TAPI skank aq nak cube try wat dessert,cake,pastry...mane lah tau..SUATU HARI NATI......aq blh buka kedai kEk gan roti...huhuhuh


    LASTLY : Yg nie actually dah lame x buat...paint and coloring...hahaaha..yg nie mmg aq suke buat tpi dah stop tyme aq start masuk U...and bad story yeee...aq dah x reti kot...nak paint lagi..aq nie pin just biase2 je la..x la hebat pon..and aq suke gan flora and fauna...so aq suke lukis flowers...x tau nape..bnde lain x tarel pon...burok pon aq lukis....coloring mmmm hebat sikit la....coz byk gan competition aq msok dari sek. ren sampai men. nie ada la yg aq menang...hehhehee..aq suke gune  color pencil...best kot..rase tenang jee..bile wat bende niee..huhuhu....


so just nak ckp whatever u doing just enjoyed and important always remember ALLAH and doing it just because ALLAH....jangan buatt bende2 jahat x elok tau...

Sunday, 15 May 2011

I believe I can fly~~~~~

Sudah lame rasanya x update blog...huhuhuu..actually berok aq nie x active...heheheeh...

   Nak cerita nie sikit...buat kali pertamanya aq naik flight,time tu balik dengan Enn...cuti sem.Saja gatal nak naik cam mane la agaknya aq naik flight tu..hahhaaha =D..Aq gerak balik 1 mei aritu,gerak pi alor setar dalam kul 5 land smpai sana dlm kul 6 lebih and memang aq SERIUS terkezut terminal tu kosong x macam kat KLIA or LCCT yg 24hours ramai owg...aq pikir2 balik betol ke x nie..hehehe.
    Sampai je aq gan Enn makan..(isi perut lu..lapor giler kot..)biase la harga cmfm mahal...dah x de kedai lain pon.pendekkan cerite time nak check in kat kuanter...jeng jeng jeng...tiket aq book x de...kire yee x de name aq..arrkkk!!..time tu pkir mmg mampos cam mne nak balik...(mmg time tu gelabah abis...muke cuak siot,...!!)..dah la Enn mimpi aq x balik gan die...cek puye cek gan auntie Enn...AKHIRNYA.....aq BALIK GAK NAIK FLIGHT....ahhahha...salah eja name aq je....
    Tu satu hal,set aq gan Enn x same...mampos aq cam mne kat dalam flight nati..sepanjang otw nak naik tu muke nie menten tau...x nak la nmpak cam jakun sgt..hehehe....wat cam biase...tgok2 no set,Enn kate aq sebelah tngkap...emmmm mampos aq....aq nie mmg la suke sgt2 kat tmpt tnggi...
    setapak demi setapak aq melangkah....AKHIRNYA aq telah msok dlm perut flight....control abis aq kat dlm tu...cam biase tmpt duduk aq sebelah tingkap and sebelah aq seorang makcik selamat perempuan.Aq duduk cam tenang tapi ALLAH je la yg tau berape cuak diri nie...
     cerite lawak pon jdi time aq nak buka tali pinggang..giler jakun aq nie...cam mne nak buka...pasang puye la laju...ADUH!!!...selamat makcik kat sebelah tu tidor x la aq nie terase malu teramat sgt...gerudi puye gerudi...baru dpt buka..selamat hati aq nie tergerak nak buka awal2...klu buka tyme dah sampai alamat...x tau la nk tutup muka cam mana...=.="....pape pon nie jadi pengalaman baru bagi aq...hahah...x la menakutkan sgt time naik pon...rase gayat sikit je...tyme mule and tyme kilat...(kapal bergegar...dah cam dlm filem...)kha3x..



                                          


                                                                                             
Nie la flight aq naik...sempat aq ambik heheheh..thnks AIRASIA,....=D