Thursday, 19 May 2011

aQ S.U.K.E.........

cuti sebulan yg sekejap tapi still bosan x de buat pape pon,just duduk umah.....masak, kemas umah,siap2kan mak,tgk tv....itu je la keje aq...Nak keje x blh la..aq kne jaga mak aq...so aq x de idea ape??? yg blh aq buat kat umah.kalau boleh yg mendatangkan duit....mate duitan aq nie lak..$$..hahahah
So just nak kongsi pe aq suke buat...


     FIRST: dah tentu aq suke BACA...nmpk skemakan hobi aq..hahahaha BUT aq nie suke bace macam...comic,novel,magazine..and many more.Cakap psl comic...ermmm....skank aq ada kumpul dalam 62 buah and semua ye local..huhuuh..best tau local puye and diowng nie pon hebat tau setanding oversea puye...favorite aq dah tentu la kouru..cerita die best...Novel..hehehe..love story...sweet kot..tu yg suke baca.Karya Hlovate la aq suke bace under Pts.Tapi bkn tu je under KAKI NOVEL..emm best gak..banyak gak la cerita yg sweet2 and jln cerita yg best.Novel yg aq beli je ada la dalam 12 buah kot x ingat sangat la.Islamic story aq suke gak macam karya Abu Latib Talib..cerita die mmg best...lagi2 pasal pahlawan2 dan khalifah islam nie..mmg tersentuh hati aq nie...=) and nie antara komik and novel aq...
ANTARA KOMIK YG AWAL AQ BELI


YG NIE AQ SUKE SGT


MY NOVEL

YG NIE MMG BEST..
    SECOND : aq mmg suke masak....heheeheh..x tau nape...cam seronok je...main campak2 je...lagi pon dgn masak nie...wat owg lebih kreatif tau...nak tau nape....kita kne pandai apa yang sesuai untuk campurkan bhn2,apa yg x boleh,suhu kne macam mane..and macam2 lagi lah.Tapi aq nie pon x la hebat sgt...baru je reti masak yg biase2 owng selalu buat.Aq suke masak western and local food.TAPI skank aq nak cube try wat dessert,cake,pastry...mane lah tau..SUATU HARI NATI......aq blh buka kedai kEk gan roti...huhuhuh


    LASTLY : Yg nie actually dah lame x buat...paint and coloring...hahaaha..yg nie mmg aq suke buat tpi dah stop tyme aq start masuk U...and bad story yeee...aq dah x reti kot...nak paint lagi..aq nie pin just biase2 je la..x la hebat pon..and aq suke gan flora and fauna...so aq suke lukis flowers...x tau nape..bnde lain x tarel pon...burok pon aq lukis....coloring mmmm hebat sikit la....coz byk gan competition aq msok dari sek. ren sampai men. nie ada la yg aq menang...hehhehee..aq suke gune  color pencil...best kot..rase tenang jee..bile wat bende niee..huhuhu....


so just nak ckp whatever u doing just enjoyed and important always remember ALLAH and doing it just because ALLAH....jangan buatt bende2 jahat x elok tau...

No comments:

Post a Comment