Thursday, 24 June 2010

salam......
     hari kamis n malm nie aq bergerak tnggalkan umah....untuk teruskan pengajian aq di UITM ARAU,PERLIS.......huhuhu...jatung nie dah dup dak dup dak...cam mne la life kat U natikan.Alhamdulillah brg semua dah kemas,InsyaALLAH x de la yg tnggl...




wah nmpak ye yg nie last before aq x leh on9 dlm mase yg agak pnjang kot...kha2...aduh dgr cer lak kat uitm FB x leh buka....TIDAKK!!!!!!...klu nak buka kne senyap2 la nati..kha3x...cuak yee nak stdy but skank aq tgah smngt nak tgk BUKU,STDY GROUP n cam2 lgi la...aq dah gian nak stdy duk umah x wat pape...dtg la SEMANGAT...!!!!!....seronok ye dpt bljo....AZFIRA JGN PKIR SUSA YEEE....THINKING POSITIV.....BELAJAR SUNGGUH2 KERANA ALLAH TAU...JGN PKIR PAPE LAGI...
  
...kha3x....bajet tenang ni
emmm x tau nak taip pe lgi coz nerves semcm je..kha3x....k la..klu de mase dn ruang aq akn tgk blik blog nie..kha3x.....semoga aq dpt stdy gan elok ye...n dipemudahkan segala urusan yeeee..aminnnnnnn

Friday, 18 June 2010

APE NAK JADIIIIIIIII........

Dup dap...dup dap...huhauahau...tkot yee cam mne krg aq hidup kat u nati ....harap-harap semue berjalan dengan lancar sekali.....AJA-AJA FIGHTING...HEHEHE

Thursday, 17 June 2010

Alhamdullilah skank...mak aq makin hari mkin elok...byk perubahan kearah kebaikan la...syukur sangat...
Dulu dari mak x blh bangun,skank mak tgh wat exercise....dari wad 6TD...tuka kat klinik biase kat mnare utama..skank x de wat kimo..huhhuhhu..
nie gamba mak time wat kimo gan pas kimo...sian mak aq..

emmm skank nie pas mak sakit byk perubahan dlm hidop family aq...tpi k la alhamdulillah more kpde kebaikan,so i'm hepi n kate owg setiap pe yg berlaku pasti de hikmah ye,......mmg byk hikmah yg aq dpt dari perkare nie...so aq bersyukur sgt...huhuhu...walaupun bpk aq skank pon tgh sakit tpi kami sekeluarga aq kuat semangat dlm hadapi semua perkara....hidup msti diteruskan,hidup tanpa dugaan nie karang manusia akan lupe diri...ALLAH uji manusia kerane ALLAH ingat hambaNYA so bersyukurlah kerane kite diuji.....


Tuesday, 15 June 2010

mEmbilAnG hAri,dEtik deMi detiK....

salam...skank lgi bape ari je nak msOk U...emmm...that mean aq akn jdi a new person..huhuhu..cuaks siot nak msok U,cm mne la life kat sane...uhhh tidak harap2 aq mampu jage diri sendri...biase la U x same gan sek.men....so kne la pndai2 jage diri...emmm sng cer life kat U cam pratical aq nati idop dewase yg akan berfikir utk sgale tindakan yg bakal x de owg yg bantu just youself only....


stakat nie bju dah kemas sparuh..emmm x tau la nak bwk pe??....PENING.....bdn lak dah naik psl aq duk umah x senam cam duk hostel dulu..skank ambik ko...bju kurong yg ko muatlu dah ketat ckit...huhuhuhu..cam nak nangis je...nie x leh jadi nie krg dah msok U nak kurus tol2 la...kha3x...moga2 impian jadi nyata..kha3x...aminnnn


Alhamdulillah...aq kar uitm Arau de mmber same skol...tpi laki la...name die syukran...same cos lak gan aq...tpi gaye die mmg semangat nak stdy cos tu(sains geomatik)....aq klu de owg semangat,aq lgi2 semangat nak jdi the Best...CAYOK2..IEERAA..kha3x...skan nie hati makin berdebar2 dgn dasyat yee...next week dah gerak...huuhuhuhuuuu..cam mne yee???....ari2 aq taye soalan tu....gaye mmg berdebar tolll




Harap2 semua berjalan gan lancar segalanye....x de pape yg tinggal n aman je perjalanan..aminn.....!!!!
Aq rase aq x homesick coz dah biase tnggalkan umah just i'll miss my family la..kha3x;...skank aq nak gelar diri aq sbgai 'PELAJAR UITM ARAU,PERLIS'....kha3x..cam x caye aq dah capai mnara gading...my dream came true...huhuhuhu....InsyaALLAH...klu de rezeki master nak smbung kat oversea..hehehehe..prinsip aq bljor tu smpai mati...kerne ilmu x penah habis....so ilmu aq utk agamaku...utk betulkan pandangan owg luar tentang islam yg dipandang serong....aminnnnnnnnnn!!!!


YA ALLAH...semoga niat di hatiku ini hanya ingin belajar untuk mendapat keredhaan MU dan hanya semata-mata keranaMU YA ALLAH!!.....ikhlaskan hati hamba MU ini YA ALLAH...!!!


muke nie dah cam2 rupe rase yeee..kha3x

Wednesday, 9 June 2010

INGATLAH......DIRIKU....

Emmm...skank cam2 dah jdi kat dunia nie...especialy kat Malaysia dan seluruh dunia...tapi manusia sendiri x semua yang sedar akan maksud semua nie,...
  1.   Kenapa skank bayi yng comey2...dah jadi mcm anak patung...???
  2.   Kenape skank byk sgt bencana alam yng tak pernah nk berhenti...???
  3.   Kenape aq skank perasan kat Malaysia nie,owg2 yg x pakai tundung dah nk dkt majoriti?
  4.   Kenape masalah sosial skank cam perkara biase...???
  5.   kenape...kenape....why...why...???
Tanpa aq sedar semua nie pertanda ALLAH...kepada kite untuk sedar yang Hari Kiamat semangkin...mangkin hampir dengan kita...SUBHANALLAH....sungguhnya ALLAH  MAHA KASIH dgn hamba-hamba NYA....dengan memberi ruang kepada manusia agar sedar tentang Hari Kiamat dan disuruh bertaubat dan beribadah denagan NYA....


    Diriku bukanlah baik,bukan juga nak jadi bajet baik tapi aku nak kite semua sedar bersame2 tentang diri kite yang selalu lupe dengan diri kite...sape diri kite??
    Ya ALLAH..kami nie hamba MU yang selalu tidak bersyukur,lalai dan tidak pernah sedar yang kami nie hanya hamba MU....


   AZFIRA....sedarlah....kenape ko jadi cam nie...ape ko hilang...ape jadi dgn diri ko....ingatlah ALLAH.....
        Ya ALLAH...aku mohon padaMU..agar aq menjadi hamba yang sentiasa mengingatiMU...beribadah kepadaMU....dan sentiasa perbuatam ku nie hanya ingin mendapat KEREDHAAN MU....Ya ALLAH  ku harapkan kematianku disaat aku sujud beribadah kepada MU....amin!!

Thursday, 3 June 2010

kenangan tinggal kenangan....=))

tahun 2009 banyak aq blajo kenal kehidupan sbeno ye...yang aq selame nie buat tak kesah je...

dulu aq x fikir dah x pnah nak fikir hidup manusia boleh berubah dgn sekelip mate jee...like me...



macam-macam terjadi time aq form 5....dgn aq hilang fokus nak stady ye,masalah kawan n paling banyak beri aq perubah hidup...mak aq sakit kene strok n limfoma kanser....



Aq rase 2009,tahun aq rase hidup dibawah...ye la...bak kate orang,'hidup niekan macam roda,adakala di bwah..adakalanya kita diatas'..tapi aq bersyukur dengan apa yang terjadi...kerna aq belajar something yang takde dlm buku...emmm...



Aq nie nak kate pndai x lah...just sedang2 je....tapi time form 5 mmg aq low giler...aq hilang semangat stdy aq.fokus aq,n mcm2 lagi la..runsing giler fikir pas problem tu...ohhh tidak...time tu asyik ckp..'bile la nak dapat markah tinggi cam dulu'....aq sedaya upaya berusaha walaupon ade kalanye aq sering tersungkur...huhuuhu



Problem kawan..emmm tu perkare biase...biase la budak2 tengah nak belajar hidup lebih matang...mungkin time tu aq rase,aq salah pilih cara nak handle problem tu...even what happen...i love my frenz....x ape la..mungkin aq kene belajar lebih hati-hati n balajer care handle masalah...



To my best frenz..yg lepak same,nangis tawe bersame....rahsia kongsi same...thanks so much..


  • NAJWA RASHID

  • SITI NURIZZATI HALIM NORDIN

  • AMIRAH ROSLI

  • HANA' FADIL

  • HARIZAH OMAR

  • AINUN MARDHIYAH HAMID

Kowg aq akan ingat selaloo...THANKS coz sudi kawan dengan aq yang serba serbinya penuh kekurangan....


DAN this special to my lovely frenz


SITI SARAH MOHD HAMDAN....


terima kasih coz x lupe kite..walaupon awak dah pindah n you a my BFF too...kha3x