Saturday, 31 December 2011

new year coming

                                                        ASSALAMUALAIKUM
ermmm, pejam celik pastu pejam kejap and celik balik, sudah masuk tahun 2012. sekejap sahaja masa tu berlalu, 2011 banyak peristiwa pahit manis, perit aQ lalu and 2011 inilah beri aQ 1001 cerita dan pengalaman dari yang terlalu indah sampai yang terlalu pahit. Mungkin ini cara yang ALLAH bagi untuk aQ berubah kepada yang lebih baik and mungkin ini jadi satu pengalaman kepada aQ agar dapat lakukan perubahan.

Permulaan tahun 2011 yang mengembirakan tapi masih risau dengan keadaan arwah  mak. Masa terus berlalu dengan rutin-rutin harian yang aQ buat, sometime fun and sometime too bad but so far ok la. Benda aQ tak boleh lupa tyme part 2, aQ kene tipu dengan manusia yang gunakan ilmu untuk menipu, keji sungguh orang tu tapi dari situlah aQ lebih hati-hati dengan environment aQ. tahun 2011 juga aQ merasa terlalu banyak perpisahan. aQ kehilangan mak maya, tamparan besar bagi aQ and keluarga. rasanya aQ telah patah jiwa, sejak hari itu hingga sekarang aQ rase sunyi. i really miss my mom. lepas tu aQ gan member pisah, demi masa depan kami semua. lecture aQ cakap frenz come and go. InsyaALLAH aQ akan hadapi semua ini dengan kuat. bagi aQ sepanjang hidup aQ tahun inilah bagi aQ macam-macam pengalaman hidup yang aQ rasa




 Harapan aQ untuk tahun 2012 agar kehidupan aQ terus dengan kebahagiaan and di redhai ALLAH bagi aQ 2011 banyak kesilapan aQ buat dan 2012 jadi titik permulaan kehidupan sebenar kepada hamba ALLAh yg bernama NOR AZFIRA yang semakin dewasa. aQ harap juga agar aQ terus berfikir rasional utk setiap tindakan aQ supaya tidak menyesal atau jangan sampai jadi macam pepatah ''NASI DAH JADI BUBUR''. Azam and matlamat aQ tahun ini, aQ nak try berubah kepada yang lebih baik and tinggalkan perkara yang buruk. Langkah aQ dan 
destinasi aQ hanya kepada ALLAH dan di tempat DIA lah aQ serahkan segalanya. aQ akan kentalkan jiwa dari tipu daya dunia InsyaALLAH. kata orang, manusia yang berjaya dia belajar dari kesilapannya sendiri and kalau naka berjaya dalam hidup biar mula dari bawah. baru kita dapat keindahan hidup di dunia dan akhirat..




Thursday, 29 December 2011

I tourism G.U.I.D.E.

ASSALAMUALAIKUM
lama sudah blog ini bersarang..
apa x ye
aQ ini memang malas nak up date kalau tyme kelas sudah start
almaklum la poyo bizi..(malas lebih)

sepanjang minggu aQ bercuti for christmas and new year
i have made something memory with my frenz..
so wassup story ye..??

aQ bwk kawan yg bernama FAIZAH NORDIN pusing KL
(asal up date je mesti pasal hang out...bowink ye..O.O'')
ermmm, actually tu yg menarik aQ nak cerita tyme aQ rajin up date nie...

SO
ok, member aQ nie telah berhajat untuk main ice skating 
so aQ ajak pi rumah 
boleh la bawak dia....bantai aQ pi bwk pusing2 kat mana yang aQ boleh bawak
dari PJ ke PUTRAJAYA ke SUNWAY and terus ke SHAH ALAM and I-CITY

buat apa dekat tempat-tempat ini..??
apa lagi shopping la..
SALES
 as a girl or woman, BILE sales especially akhir tahun memang heaven giler kot
ok,
 elok-elok aQ jadi tour guide die, dengan aQ sekali jadi pelancong
because 
ada juga tempat yang aQ tak pernah pergi lagi, even I grow up in selangor
banyak juga tempat yang aQ x pernah pergi 
tapi
serius kali nie aQ keluar tempat sendiri Best...=D
so thanks to Faizah coz kalau x kerana ko
aQ x main ice skating, minum abc tu gan masuk snowalk...
lain kali datang lagi...


tak dilupakan to my kaknong tolong bawa pi alamanda and support belanje..hehhe
(sowy la...adik awak nie x kerja lagi.)
and 
to bob (my classmate) bawa aQ dengan faizah jalan-jalan dekat shah alam 
sampai semua jalan kau tunjuk dekat kteowg...
macam biasa aQ akan letak gambar so enjoy la...O.0




 Dataran putrajaya..(muka teruja tgok ramai family lepak sini...)


garden restoren tip top la....cantik sangat 




penat yee...bajet cute jap...''-.-'' 

 kami kesejukan....prepare diri b4 pi oversea..hahah



bakal rumah sewa kami budak geomatik...hahahha