Saturday, 31 December 2011

new year coming

                                                        ASSALAMUALAIKUM
ermmm, pejam celik pastu pejam kejap and celik balik, sudah masuk tahun 2012. sekejap sahaja masa tu berlalu, 2011 banyak peristiwa pahit manis, perit aQ lalu and 2011 inilah beri aQ 1001 cerita dan pengalaman dari yang terlalu indah sampai yang terlalu pahit. Mungkin ini cara yang ALLAH bagi untuk aQ berubah kepada yang lebih baik and mungkin ini jadi satu pengalaman kepada aQ agar dapat lakukan perubahan.

Permulaan tahun 2011 yang mengembirakan tapi masih risau dengan keadaan arwah  mak. Masa terus berlalu dengan rutin-rutin harian yang aQ buat, sometime fun and sometime too bad but so far ok la. Benda aQ tak boleh lupa tyme part 2, aQ kene tipu dengan manusia yang gunakan ilmu untuk menipu, keji sungguh orang tu tapi dari situlah aQ lebih hati-hati dengan environment aQ. tahun 2011 juga aQ merasa terlalu banyak perpisahan. aQ kehilangan mak maya, tamparan besar bagi aQ and keluarga. rasanya aQ telah patah jiwa, sejak hari itu hingga sekarang aQ rase sunyi. i really miss my mom. lepas tu aQ gan member pisah, demi masa depan kami semua. lecture aQ cakap frenz come and go. InsyaALLAH aQ akan hadapi semua ini dengan kuat. bagi aQ sepanjang hidup aQ tahun inilah bagi aQ macam-macam pengalaman hidup yang aQ rasa




 Harapan aQ untuk tahun 2012 agar kehidupan aQ terus dengan kebahagiaan and di redhai ALLAH bagi aQ 2011 banyak kesilapan aQ buat dan 2012 jadi titik permulaan kehidupan sebenar kepada hamba ALLAh yg bernama NOR AZFIRA yang semakin dewasa. aQ harap juga agar aQ terus berfikir rasional utk setiap tindakan aQ supaya tidak menyesal atau jangan sampai jadi macam pepatah ''NASI DAH JADI BUBUR''. Azam and matlamat aQ tahun ini, aQ nak try berubah kepada yang lebih baik and tinggalkan perkara yang buruk. Langkah aQ dan 
destinasi aQ hanya kepada ALLAH dan di tempat DIA lah aQ serahkan segalanya. aQ akan kentalkan jiwa dari tipu daya dunia InsyaALLAH. kata orang, manusia yang berjaya dia belajar dari kesilapannya sendiri and kalau naka berjaya dalam hidup biar mula dari bawah. baru kita dapat keindahan hidup di dunia dan akhirat..




Thursday, 29 December 2011

I tourism G.U.I.D.E.

ASSALAMUALAIKUM
lama sudah blog ini bersarang..
apa x ye
aQ ini memang malas nak up date kalau tyme kelas sudah start
almaklum la poyo bizi..(malas lebih)

sepanjang minggu aQ bercuti for christmas and new year
i have made something memory with my frenz..
so wassup story ye..??

aQ bwk kawan yg bernama FAIZAH NORDIN pusing KL
(asal up date je mesti pasal hang out...bowink ye..O.O'')
ermmm, actually tu yg menarik aQ nak cerita tyme aQ rajin up date nie...

SO
ok, member aQ nie telah berhajat untuk main ice skating 
so aQ ajak pi rumah 
boleh la bawak dia....bantai aQ pi bwk pusing2 kat mana yang aQ boleh bawak
dari PJ ke PUTRAJAYA ke SUNWAY and terus ke SHAH ALAM and I-CITY

buat apa dekat tempat-tempat ini..??
apa lagi shopping la..
SALES
 as a girl or woman, BILE sales especially akhir tahun memang heaven giler kot
ok,
 elok-elok aQ jadi tour guide die, dengan aQ sekali jadi pelancong
because 
ada juga tempat yang aQ tak pernah pergi lagi, even I grow up in selangor
banyak juga tempat yang aQ x pernah pergi 
tapi
serius kali nie aQ keluar tempat sendiri Best...=D
so thanks to Faizah coz kalau x kerana ko
aQ x main ice skating, minum abc tu gan masuk snowalk...
lain kali datang lagi...


tak dilupakan to my kaknong tolong bawa pi alamanda and support belanje..hehhe
(sowy la...adik awak nie x kerja lagi.)
and 
to bob (my classmate) bawa aQ dengan faizah jalan-jalan dekat shah alam 
sampai semua jalan kau tunjuk dekat kteowg...
macam biasa aQ akan letak gambar so enjoy la...O.0




 Dataran putrajaya..(muka teruja tgok ramai family lepak sini...)


garden restoren tip top la....cantik sangat 




penat yee...bajet cute jap...''-.-'' 

 kami kesejukan....prepare diri b4 pi oversea..hahah



bakal rumah sewa kami budak geomatik...hahahha


Monday, 14 November 2011

apam cOmeLL




This evening aQ siap buat apam comel nie...
sedap ke??
boleh la untuk first making hahaaha
kurang gula je sikit....
kalau x, boleh jual lah...(ada ke orang nak beli.??)

kalau kowg tgok design apam nie memang kelakar
aQ try je buat...colourful giler...
pening gak kadang-kadang nak tengok.."+.+"

nak buat apam nie tak lah SUSAH pon
bahan die pon senang je....

> 3 biji telur
> tepung gandum
>baking powder
>overlettle
>susu cair @tepung
>gula halus

simplekan....senang je nak buat pon just kacau semua and ko kukus la bahan nie
cam mane ko nak design...?
ikot citarasa masing-masing...
thanks la to my sister frenz kasi resipi nie...nak- nak tgah bosan kat umah nie
syok gak try menu baru...

hope pasni, apam nie aq dapat perbaiki laa...hehehe
rasa,rupa and segalanya
kalau berminat 
selamat mencuba....heheheh




Tuesday, 8 November 2011

RESULT DaH DAPAT...!!

4/11/2011
Tarikh nie memang buat students UiTM
mengelabah abis la...
terMASUKlah dengan aQ nie...
apa x yee result keluar kot
so aQ puye result MACAM MANA....????
so far no repeat paper, alhamdullilah
tpi kesedihan berlakulah apa yang diharapkan tak dapat
kecewa sangat
agak terkejut la tengok result aQ....macam tak caya
maybe salah aQ gak coz main banyak...hahaha
bak kata orang PADAN MUKA.....pape pon kite kene redha atas semua yang berlaku
maybe de hikmah semua ini untuk ajar kita lebih bertanggungjawab
dan serius 
wah dah macam mane apa pulak....hahhahaa


wah rase yeee kesedihan aQ nie macam dak nie x......hahahhahha....

pape pon just do more the best next sem lah

just nak cakap kejarlah ilmu 
jangan kejarkan peperiksaan
kerana bila kita kejarkan ilmu
dia tetap kekal dihati kerana keikhlasan
bila peperiksaan dikejarkan
mungkin dia hilang sikit demi sikit
kerana kadang-kadang tiada kejujuran dalam
memilikinya...
wah sastera konon, motivasikan diri sikit kata orang...hahahaha

Friday, 4 November 2011

Keluar Lagi..^^,


dalam minggu nie dua kali aQ keluar...
perhh banyak sugguh duit aQ nie....cam biase la pau kakak aQ
first ari isnin tu pi bank gan dayah
beli no pin fast track gan wat kad atm baru..
perhhhh
kat bank islam tu ade mamad tu sebijik cam member sekolah rendah aQ
hahahahahah
kelakar sungguh...
lepas settle semua urusan....kami dua gerak terus ke sunway pyramid..
jalan-jalan kejap and makan..
renbat Mcd jee..(kebulor sgt tyme tu...)
tanpa dirancang....aQ gan dayah tgok wayang...
real steel...best gler siottt!!!...
pastu pi J.co beli donut 
yammmyammm

pastuu
Hari Rabu kuar lagi...^^
jumpe yana gan fana, bajet nak main ice skating
lain jadinya..gare-gare kteowng cam cuak lak nak main
last pi isi perut dulu la...
ayam penyet kteowng tuju...hahahaha
bajet nak tgok wayang mula-mula tapi sit depan sekali..x nak kteowng
last-last main bowling...
hehehehehe









Wednesday, 2 November 2011

Robot tadikaku....

(GAMBOR APE NIE???....#.#)


wahh ini memang kenangan bagi ku 
cehh wah....
aQ jumpe tabung robot nie dekat rumah memberku
hahahhaa
first aQ tgok tabung nie memang aQ tergelak terbahak-bahaklah dekat bilik dayah
ape taknya bende nie aQ dapat time convo tadika
wahh!! convo gitu...
time graduat tu (poyo je..^^,)...haha..aQ naik pentas beasoOr tau
memang rase persaan time kecik tu...WAHHH!!!...heheheh
aQ ingat tabung nie dah x ade tapi member aQ sowng nie 
simmmpannn sampai sekarang.....
cayalah ko dayah tajudin....(siap boleh turun-menurun)
aQ panggil tabung  nie, tabung Robotcop..hahahha
pape pon bende nie memang buat-buat aQ terkenang....
time zamn kanak-kanak...


Thursday, 27 October 2011

let cOOk....

HARI INI SAYA INGIN BERKONGSI PENGALAMAN MASAK PIZZA SENDIRI.....>.<
wah skema sungguh ayat aQ nie....hehehehe
so sekarang kite mulakan bahan-bahan yang diperlukan untuk buat doh....

  1. TEPUNG GANDUM
  2. 2 PEK YIS
  3. AIR
  4. GARAM....(kasi rase doh kita nie)
  5. planta....(guna lepas tepung dah jadi cam gambar tu..)



tu je rasanya aQ gune...aQ buat yang simple je...
asal kami makan x keras macam batu..hehehe
NEXT...
kite sediakan sosnya..
macam aq gune pasta puye sos je....and add la some more ingredients yang kowg rase patut
  1. sos pasta
  2. daging ayam hancur
  3. lada hitam
  4. bawang besar
  5. bahan perasa





NEXT STEP
sediakan topping die...yang nie ikutlah citarasa kowg jugak nak letak apa
aQ guna bahan yang ada je...kata pizza cowboy...hhehehe




  1. lada benggala
  2. hot dog
  3. bawang
  4. cili sos...( nak kasi pedas )
  5. black paper
  6. chess...=)




bila bahan-bahan semus nie siap boleh la start hias..ahahhaah
before letak topping nie...doh kita kene cucuk-cucuk pakai garfu
sebab....ermmmm tu aQ x taye lak makcik aQ
aQ just follow je, dia suruh
buat cam nie je...

so hias puye hias...pizza aQ pun jadi cam nie la...Ok x...hehehehe
hentam je la...asal sedap di makan

ready to be cooked...>-<

wah akhirnya pizza aq siap untuk dimakan
and inilah rupenya...
sedap tau...just kurang chees jee
klu tak dah jadi macam iklan pizza hunt tau....














Sunday, 23 October 2011

HANG OUT

 assalamualaikum....
so lama jugak x update blog nie...sOWy busy sikit la...
so 
last wednesday and thursday....ceh dah macam nak buat karangan pulak
dua hari tu aq keluar dengan member2 aQ..
memang penat tapi at less ada jugak la aktiviti nak di buat ye
tengah-tengah bosan nie kan..

HARI RABU
aQ keluar dengan member U, serius rindu gak dengan diowng nie so jumpa la tapi siaaan kami
x dapat jumpa yang lain
tempat lepak>>> Time sQuare..
aktiviti>>>> cam biasa la...makan,wayang and window shopping even kocek nie tinggal habuk je..hehhe
pape pon thanks ye tu DAYAH gan AINA..
oOOppsSs lupa lak to AIN...
sapa AIN??.....>.<"
kawan dayah la...dak satu  U kami...just aQ je x kenal....
hang Out gan dak tembam nie...heheheh



HARI KHAMIS
so so soOOoo...
yg ini lagi x sabar coz aQ jumpa member sekolah...perh serius rindu kot
aQ gerak gan AINA RAPI...(lain orang ye)
dekat sana aQ jumpe la TEAM gan QIELA....wah....best yee
sampai dekat bowling aq jumpe lak budak laki...
so sibuk cerita aQ... x kasi tahu pun dekat manekan
tempat>>> mid valley la...(jimat kos)
so bape agak yee yg pergi nie yee,..???
rase nya klu x silap kire 12 owg semuenye
nak list ke...emmm malas la...
kowg tgok je la gambor dekat bawah nanti....
seronok pergi sana windu nak masuk sekolah balik rasanya...cepat betul kami dewasa
lupa lak...lepas je kami habis main bowling...
jumpa shazana boimen dekat surau...syok giler....
syud pon dtg tpi lambat sikit la...nak dekat habis game bru sampai..
comeyy sungguh die..
even lama rasanya x ketemu tapi masing-masing still dengan perangai yang sama
so aQ nampak cute je tengok diowng nie...hehehehe

                               wah nie gambor bajet kejap..aQ pon nak try pakai camera nie..hehehe..
       aQ lupe name famous die ape..."-.-"....hehe