Thursday, 27 October 2011

let cOOk....

HARI INI SAYA INGIN BERKONGSI PENGALAMAN MASAK PIZZA SENDIRI.....>.<
wah skema sungguh ayat aQ nie....hehehehe
so sekarang kite mulakan bahan-bahan yang diperlukan untuk buat doh....

  1. TEPUNG GANDUM
  2. 2 PEK YIS
  3. AIR
  4. GARAM....(kasi rase doh kita nie)
  5. planta....(guna lepas tepung dah jadi cam gambar tu..)



tu je rasanya aQ gune...aQ buat yang simple je...
asal kami makan x keras macam batu..hehehe
NEXT...
kite sediakan sosnya..
macam aq gune pasta puye sos je....and add la some more ingredients yang kowg rase patut
  1. sos pasta
  2. daging ayam hancur
  3. lada hitam
  4. bawang besar
  5. bahan perasa





NEXT STEP
sediakan topping die...yang nie ikutlah citarasa kowg jugak nak letak apa
aQ guna bahan yang ada je...kata pizza cowboy...hhehehe




  1. lada benggala
  2. hot dog
  3. bawang
  4. cili sos...( nak kasi pedas )
  5. black paper
  6. chess...=)




bila bahan-bahan semus nie siap boleh la start hias..ahahhaah
before letak topping nie...doh kita kene cucuk-cucuk pakai garfu
sebab....ermmmm tu aQ x taye lak makcik aQ
aQ just follow je, dia suruh
buat cam nie je...

so hias puye hias...pizza aQ pun jadi cam nie la...Ok x...hehehehe
hentam je la...asal sedap di makan

ready to be cooked...>-<

wah akhirnya pizza aq siap untuk dimakan
and inilah rupenya...
sedap tau...just kurang chees jee
klu tak dah jadi macam iklan pizza hunt tau....














1 comment: